Bu adam bir film yapmak için yapay zekayı kullanıyor ve bundan sonra ne olacağına karar vermenize yardımcı olabilirsiniz



CNN

“Tuz”, 70’ler ve 80’lerin başlarındaki birçok bilim kurgu filmini andırıyor, 35 mm’lik uzay yük gemileri ve karamsar uzaylı manzaralarıyla tamamlandı. Ancak bir geri dönüş gibi görünse de, yaratılma şekli, film yapmak için yeni bir sınırın ne olabileceğine işaret ediyor.

“Tuz”, Fabian Stelzer’in buluşudur. O bir film yapımcısı değil, ancak son birkaç aydır, kabaca birkaç haftada bir yayınladığı bu kısa film dizisini oluşturmak için büyük ölçüde yapay zeka araçlarına güveniyor. Twitter’dan.

Stelzer, Stable Diffusion, Midjourney ve DALL-E 2 gibi görüntü oluşturma araçlarıyla görüntüler oluşturur. Sesleri çoğunlukla Synthesia veya Murf gibi AI ses oluşturma araçlarını kullanarak yapar. Ve senaryo yazımına yardımcı olması için bir metin oluşturucu olan GPT-3’ü kullanıyor.

Bir de seyirci katılımı unsuru var. Her yeni taksitten sonra izleyiciler oy sonra ne olması gerektiğine dair. Stelzer bu anketlerin sonuçlarını alıyor ve bunları, bu yapay zeka araçlarını kullandığı için geleneksel bir film yapımcısının yapabileceğinden daha hızlı bir şekilde döndürebileceği gelecekteki filmlerin konusuna dahil ediyor.

This image, which is part of the

Berlin’de yaşayan Stelzer, o stüdyodan CNN Business’a verdiği bir röportajda, “İstersem küçük ev ofis stüdyomda 70’lerin bilimkurgu filmi yapabilirim” dedi. “Aslında bir bilimkurgu filminden fazlasını yapabilirim. ‘Uygulamanın bir fikir kadar kolay olduğu bu paradigmada film nedir?’ diye düşünebilirim.”

Arsa, en azından şimdilik, hala belirsiz. Olarak fragman gösterir, genellikle uzak bir gezegen olan Kaplan 3’e odaklanır, burada başlangıçta mineral tuz gibi görünen fazlalığın tehlikeli durumlarbir şekilde yaklaşan bir uzay gemisini tehlikeye atmak gibi. İşleri daha kafa karıştırıcı (ve merak uyandırıcı) hale getirmek için, farklı anlatı dizileri ve belki de bazı zamansal anomaliler de vardır.

Many of Stelzer's

Ortaya çıkan filmler güzel, gizemli ve uğursuz. Şimdiye kadar, her bir film, Twitter’ın maksimum video uzunluğu olan iki dakika ve 20 saniyeye uygun olarak, iki dakikadan kısa. Bazen, Stelzer cıvıldamak serinin garip, uhrevi mitolojisine katkıda bulunan hareketsiz bir görüntü ve bir başlık.

Tıpkı AI görüntü oluşturucularının zaten yaptığı gibi bazı sanatçıları sinirlendirdi, Stelzer’in deneyi, yıkıcı AI sistemlerinin film yapımında nasıl olabileceğinin erken bir örneğini sunuyor. Görüntüler, metinler ve sesler üretebilen AI araçları daha güçlü ve erişilebilir hale geldikçe, fikir üretme ve yürütme konusundaki düşüncelerimizi değiştirebilir. ne anlama geldiğine meydan okumak yaratmak ve yaratıcı olmak. Bu videolar için aşağıdakiler sınırlı olsa da, teknoloji alanındaki bazıları yakından izliyor ve daha fazlasının gelmesini bekliyor.

Stelzer, “Şu anda embriyonik bir aşamada, ancak bunu nereye götürmek istediğime dair çok çeşitli fikirlerim var” dedi.

“Tuz” fikri, Stelzer’ın, kullanıcıların bir metin istemini besleyebildiği ve yanıt olarak bir görüntü alabildiği, güçlü, herkese açık bir AI sistemi olan Midjourney ile yaptığı deneylerden ortaya çıktı. Sistemi beslediği istemler, uzaylı bitki örtüsü, gölgelerde gizlenen gizemli bir figür ve kurak bir maden gezegenindeki tuhaf görünümlü bir araştırma istasyonu gibi şeyleri tasvir eden “bir film dünyası gibi hissettiğini” söylediği görüntüler üretti. Bir görüntü, tuz kristalleri gibi görünenleri içeriyordu, dedi.

“Bunu önümde gördüm ve ‘Tamam, bu dünyada neler oluyor bilmiyorum ama bir sürü hikaye, ilginç şeyler olduğunu biliyorum’ dedim” dedi. “Fikirlerin ve hikaye tohumlarının anlatı tonlarını ve gölgelerini gördüm.”

For this

Stelzer’ın yapay zeka konusunda bir geçmişi var: 2009’da EyeQuant adında bir şirketin kurucu ortağı ve 2018’de satıldı. Ancak film yapma konusunda pek bir şey bilmediği için kendini yazılımla eğitmeye başladı ve bir “Tuz” fragmanı yarattı. o tweetlendi 14 Haziran’da yazılı bir tanıtım yapılmadan. (Bununla birlikte tweet bir tuzluk emojisi içeriyordu.)

Bunu Stelzer’in dediği şey izledi. ilk bölüm birkaç gün sonra. Şimdiye kadar çok sayıda durağan görüntü ve bazı kısa film klipleri ile birlikte birkaç tane yayınladı. Sonunda, “Tuz” un parçalarını tek bir uzun metrajlı filmde kesmeyi umduğunu ve yapay zeka ile filmler yapmak için ilgili bir şirket kurduğunu söyledi. Her filmi çekmenin yaklaşık yarım gün sürdüğünü söyledi.

Eski bilimkurgu havası kısmen Stelzer’ın sevdiği bir türe saygı duruşunda bulunuyor ve kısmen de yüksek kaliteli dokulara sahip görüntüler üretmekte pek iyi olmayan AI görüntü oluşturucularının teknik sınırları nedeniyle bir gereklilik. AI’nın görüntüleri oluşturmasını sağlamak için, “maden mağarasının yakınındaki bir bilimkurgu araştırma karakolu”, “35 mm görüntü”, “karanlık ve bej atmosfer” ve “duvardaki tuz kabukları” gibi ifadeler içeren komutlar hazırlıyor.

Filmin görünümü aynı zamanda Stelzer’ın amatör bir auteur olarak kurgulama tarzına da uygun. “Salt” için hareketsiz görüntüler oluşturmak için yapay zekayı kullandığından Stelzer, sahneleri hareketli hissettirmek için bazı basit teknikler kullanır; örneğin, hareket ediyormuş gibi görünmesi için görüntünün bölümlerini sallamak veya yakınlaştırıp uzaklaştırmak gibi. Kaba ama etkili.

“Tuz”un internette küçük ama çekici bir takipçisi var. Çarşamba günü, film dizisinin Twitter hesabında yaklaşık 4.500 takipçi vardı. Bazıları Stelzer’den filmlerini nasıl yaptığını göstermesini istedi, dedi.

To envision this view of the interior of a freighter, Stelzer fed Midjourney the prompt

AR ve VR deneyimi oluşturucu Magnopus’un ürün ve tasarım direktörü Savannah Niles, Twitter’da “Tuz” ile birlikte takip ediyor ve bunu hikaye anlatımının geleceğinin bir prototipi olarak gördüğünü söyledi. AI oluşturmaya yardımcı olur. Stelzer’ın kullandığı gibi araçların, günümüzde yüzlerce insanı kapsayabilen, birkaç yıl sürebilen ve milyonlarca dolara mal olabilen filmler üretmeyi nihayetinde daha ucuz ve daha hızlı hale getireceğini umuyor.

“Bunların çoğunun geleceğini düşünüyorum, ki bu heyecan verici” dedi.

Aynı zamanda bir öğretim yardımcısı olarak kullanılıyor. Filmleri Twitter üzerinden izleyen Northern Illinois Üniversitesi’nde profesör olan David Gunkel, daha önce öğrencilerine hesaplamalı yaratıcılık hakkında bilgi vermek için “Sunspring” adlı kısa bir bilimkurgu filmi kullandığını söyledi. 2016’da vizyona giren ve “Silikon Vadisi” oyuncusu Thomas Middleditch’in başrol oynadığı filmin, senaryosunu yazmak için yapay zeka kullanan ilk film olduğu düşünülüyor. Şimdi, güz dönemi iletişim teknolojisi derslerinde “Tuz” kullanmayı planladığını söyledi.

“Kendinizi meşgul, içine dalmış hissettiğiniz bir dünya yaratıyor” dedi. “Sadece neyin mümkün olduğunu ve bundan ne çıkacağını görmek istiyorum.”

Stelzer, “Tuz”un genel anlatı yapısının ne olacağına dair “biraz tutarlı” bir fikre sahip olduğunu, ancak bunu açıklamak isteyip istemediğinden emin olmadığını söyledi – çünkü kısmen topluluk katılımı hikayeyi bazı yönlerden saptırdı. planladığı şeyden.

“Aslında aklımdaki hikayenin böyle olup olmayacağından emin değilim” dedi. “Ve bana göre deneyin çekiciliği, entelektüel olarak, yaratıcı olarak benim ve topluluğun bir araya gelebileceğini görme merakından kaynaklanıyor.”



İçeriğe ait kaynak URL

Bilgilendirme portalı, kişilerin herhangi bir konuda artık yeterince bilgi sahibi olmadıklarını düşündükleri zaman, o konuda araştırma yapmalarını sağlayacaktır.

Örneğin, bir yerel gazete veya internet sitesindeki haberleri yapan kişiler için, bilgilendirme portalına kayıt olma zorunluluğu getiriliyor.

Kişilerin bilgilendirme portalında izledikleri içeriklerden elde ettikleri sonuçlardan memnun kaldıkları durumda, o içerikleri sosyal medya hesaplarında paylaşabilirler.

Kişilerin bilgilendirme portalındaki izledikleri videoları, çizimleri, animasyonları beğendikleri durumda, bu içerikleri bloglarına ekleyebilirler.

Genel kültür bilgisi, bir toplumun ortak değerlerini, inançlarını, geleneklerini, yasalarını, tarihini, dillerini, kültürünü ve diğer toplumsal özelliklerini içerir. Çoğu durumda, genel kültür bilgisi, herhangi bir ülkenin milli kültürünü de içerir. Örneğin, Türkler, Türk kültürünü bilirler; Amerikalılar, Amerikan kültürünü bilirler.

Genel kültür bilgisinin amacı, toplumun ortak değerlerini, inançlarını, geleneklerini, yasalarını, tarihini, dillerini, kültürünü ve diğer toplumsal özelliklerini öğrenmektir. Bu amaçla, genel kültür bilgisi, ülkenin tüm bölgelerinde yaşayan insanların yaşam biçimlerini, kültürlerini, dillerini ve diğer özelliklerini içerir. Genel kültür bilgisi, ülkenin tüm bölgelerindeki insanların ortak yönlerini ve farklılıklarını ortaya koyar.

Genel kültür bilgisi, ülkenin tarihi ile ilgili bilgileri içerir. Tarih, bir ülkenin geçmişte yaşadığı olayları anlatır.

Geniş bilgi edinme, insanın kendini geliştirmesi ve bilgi birikimini artırmak için yaptığı çabalardır. İnsanlar geniş bilgi edinmek için kendilerini sürekli geliştirmelidirler. Bunun için her türlü kaynağa ulaşmaya çalışmalıdırlar. İnsanlar geniş bilgi edinmek amacıyla kitap okumalı, dergi ve gazeteler okumalı, internette araştırmalar yapmalıdır. Geniş bilgi edinmenin yanında, bilgi birikimini artırmak için de çalışmalıdır. İnsanlar, kendilerini geliştirmek ve bilgi birikimini artırmak için her türlü kaynağa ulaşmalıdırlar. Bunlar; kitaplar, dergi ve gazeteler, internet, bilimsel toplantılar ve konferanslar, seminerler, kurslar, çalıştaylar, panel ve forumlar, bilimsel araştırmalar, ödevlerdir.

İş hayatında başarılı olmak istiyorsanız, geniş bilgi edinmenin önemini bilmelisiniz. Bu konuda uzman kişilerle iletişime geçebilir, yazılı kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Teknoloji, en basit tanımıyla bilim ve sanatla uğraşan kişilerin kullandığı araçların topluluğudur. Teknoloji, bugünkü modern dünyada hayatın her alanında kullanılmakta ve hayatı kolaylaştırmaktadır. Örneğin, sağlık sektöründe teknoloji sayesinde hastaların tedavisinde çok büyük ilerlemeler kaydedilmiştir. Hastalar için artık çok küçük bir cerrahi işlem bile yapılabilmektedir. Ayrıca, sağlık sektöründeki teknolojik gelişmeler sonucunda hastaların tedavisinde kullanılan ilaçlar, koruyucu araçlar gibi çok önemli gelişmeler kaydedilmiştir.

Teknoloji hakkında yazılmış birçok makale bulmak mümkündür. Ancak, teknoloji konusunda yazılmış makalelerin çoğunluğu genellikle teknoloji ile ilgili olumlu yönleriyle ilgilidir. Teknolojiye karşı olumsuz görüşleri yansıtan yazılar ise oldukça nadirdir. O nedenle, teknolojiye karşı olumsuz görüşleri olanların da bu konudaki yazıları okumaları gerekir.

There is no doubt that the internet has made our lives easier in many ways. We can now easily communicate with others around the world, access information, and purchase items without ever having to leave our homes. However, with this increased convenience comes a certain level of risk, as the internet can also be used to steal our personal information or to scam us out of our hard-earned money.

For this reason, it is important to be aware of the risks associated with using the internet and to take steps to protect yourself. One of the best ways to do this is to use a reputable antivirus program and to keep your computer’s software up to date. You should also be careful about what information you share online, and never provide your personal information or banking details to a site that you do not trust.

Another important thing to keep in mind is the importance of cyber security. This is the practice of protecting your online privacy and security, and includes things like using strong passwords and encrypting your data. By taking these steps, you can help protect yourself from online threats and keep your information safe.

Overall, the internet is a great tool that can make our lives easier, but it is important to be aware of the risks involved and to take steps to protect yourself.

Webustam.net.tr içerikleri Creative Commons Belgesi koruması altındadır.

Bu bölümde aşağıdaki tüm lisansın bir özeti yer almaktadır.

Şunları yapmakta özgürsünüz:

Paylaşma—Bu eseri her boyut ve formatta paylaşabilir — kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz,

Yayım tarihi
wiki olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir