Mynet – Vikipedi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mynet, Türkiye‘nin ilk Türkçe internet platformu. 1999 yılında kuruldu. 2019 yılı sonu itibarı ile 26 milyon internet kullanıcısına hizmet veren Mynet, Türk internet kullanıcılarının %49’una[kaynak belirtilmeli] erişen Türkiye‘nin en büyük internet platformlarından ve dünyanın en fazla ziyaret edilen dört yüz internet firmasından birisi.[1] Mynet’in misyonu, kullanıcılarının ihtiyaç duyduğu internet hizmetlerini kolay, etkin, eğlenceli ve en ekonomik şekilde gerçekleştirebilecekleri interaktif bir platform yaratmaktır. Bunun için yirmiden fazla servisle (Haber, finans, spor, otomobil, oyun, magazin, kadın, sinema, feşmekan, trend, Mynet TV) internet kullanıcılarına hizmet vermektedir. Mynet’in çözüm ortakları arasında Facebook, Google, NBC, BBC, Yandex, TRT gibi global ve yerel markalar bulunuyor.[kaynak belirtilmeli]

Sektöre tarayıcı tabanlı, tek oyunculu flash oyunlar ile giriş yapan ve hemen ardından çevrimiçi okey, tavla, pişti vb. çok oyunculu oyunlara yönelen Mynet, yerli oyun yapımcısı Sobee tarafından geliştirilen Futbol Menajer ve üç boyutlu Semih Saygıner’le Bilardo Magic oyunlarını 2004 senesinde yayımladı. Yine aynı firmaya ait, ilk Türk devasa çevrimiçi rol yapma oyunu sıfatını taşıyan İstanbul Kıyamet Vakti isimli oyunun, dağıtımcılığı gerçekleştirildi.[2] 2006 yılında açık beta testlerine başlanılan oyun, 1 Nisan 2007 tarihinde tam sürüme geçti. Aynı yıl, geniş bir indirilebilir oyun yelpazesine sahip Avrupalı Boonty firması ile iş birliğine gidildi.[3] Buna göre firmanın kataloğunda yer alan oyunların birçoğu, Mynet üzerinden Türkçe açıklamaları ile yayımlandı. 2008 yılına gelindiğindeyse, Céidot ekibinin ilk ürünleri Hükümran Senfoni Online‘nın Türkiye dağıtımcılığı duyuruldu.[4] 8 Mayıs 2008 tarihinde tarayıcı bazlı, sıra tabanlı strateji türündeki oyunun, açık beta testlerine başlanıldı. 2008 yılında kullanıcıların sosyal paylaşım siteleri üzerinde oyun oynama alışkanlıkların artmasıyla birlikte yatırımlarını bu ihtiyacı karşılamaya yönlendiren Mynet, Facebook platformu üzerinde oyun geliştirmeye başladı. 2014 yılı itibarıyla Facebook üzerindeki aylık aktif oyuncu sayısı 4 Milyona yaklaşan Mynet’in oyunlarını web’de, mobil platformlarda ve Facebook üzerinde 10 Milyonun üzerinde aktif oyuncu oynuyor.[kaynak belirtilmeli]

Mynet Sohbet 90’ların ve 2000’lerin IRC (Internet Relay Chat) temelli sohbet platformu
Mynet ICQ adıyla Mynet üyesi kullanıcılarca kullanılan mesajlaşma programı bulunmaktadır.

Mynet ICQ’den bir görünüm

Kullanıcılarına eğitimden eğlenceye zengin video içerikleri sunmayı hedefleyen Mynet, Mynet TV servislerine 2013 yılı içinde satın aldığı Nasil.tv ve vidobu.com’u da ekleyerek video segmentindeki erişimini arttırdı.

  • Vidobu, Mynet, video tabanlı online eğitim girişimi olan vidobu.com’u bünyesine kattı.[5]
  • Nasıl.TV, Mynet Ocak 2013 tarihinde Nasıl TV’yi satın aldı.[6]

Ocak 2015 yılında Mynet tarafından kurulan Türkiye’nin ilk online markalı içerik üretim stüdyosudur.

CNET Türkiye, ABD merkezli CNET teknoloji portalinin Türkçe yayın yapan Türkiye versiyonudur. 2008 yılınında Mynet ile CBS Interactive arasında yapılan lisans anlaşmasıyla yayın hayatına başlamış olan CNET Türkiye’nin içeriğini ağırlıklı olarak teknoloji haberleri ve ürün incelemeleri oluşturmaktadır. Videolar ve fotoğraf galerileri ile de site ziyaretçilerine bilgiler aktarılmaktadır.

Başta yazılım, donanım ve internet haberleri olmak üzere ziyaretçilerin bilgi paylaşımında bulunduğu bir forum alanı da CNET Türkiye bünyesinde yayınlanmaktadır.

CNET Türkiye’nin kapanışı[değiştir | kaynağı değiştir]

Teknoloji alanında dünyanın en büyük portallerinden biri olan CNET, dünyada birçok farklı ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye’de de Mynet çatısı altında faaliyet gösteren site, yakında Türk kullanıcılarına veda etti.

CNET’in isim haklarını elinde bulunduran Mynet, cnet.com.tr alan adını alamadığı için CNET Türkiye’yi kapatma kararı aldı.[kaynak belirtilmeli]

Webrazzi 2013 Ödüllerinde “Mynet Çanak Okey” Yılın Mobil Oyunu seçildi.[7]

  1. ^ comScore, Media Metrix, Aralık 2014
  2. ^ “Bilgisayar oyunlarına Türk damgası”. Star Gazetesi. 8 Ekim 2004. 30 Ocak 2005 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2008. 
  3. ^ “Mynet’ten oyun dünyasına yeni bir sayfa”. Türkiye Gazetesi. 27 Ocak 2007. 27 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2008. 
  4. ^ “Mynet’te yeniçerili strateji oyunu”. Hürriyet. 1 Haziran 2008. 27 Aralık 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Haziran 2008. 
  5. ^ “Arşivlenmiş kopya”. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 
  6. ^ “Arşivlenmiş kopya”. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 
  7. ^ “İşte Webrazzi Ödülleri 2013′ün kazananları!, 13 Ocak 2014, erişim tarihi: 15.01.2014”. 7 Temmuz 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 6 Temmuz 2015. 

İçeriğe ait kaynak URL

Bilgilendirme portalı, kişilerin herhangi bir konuda artık yeterince bilgi sahibi olmadıklarını düşündükleri zaman, o konuda araştırma yapmalarını sağlayacaktır.

Örneğin, bir yerel gazete veya internet sitesindeki haberleri yapan kişiler için, bilgilendirme portalına kayıt olma zorunluluğu getiriliyor.

Kişilerin bilgilendirme portalında izledikleri içeriklerden elde ettikleri sonuçlardan memnun kaldıkları durumda, o içerikleri sosyal medya hesaplarında paylaşabilirler.

Kişilerin bilgilendirme portalındaki izledikleri videoları, çizimleri, animasyonları beğendikleri durumda, bu içerikleri bloglarına ekleyebilirler.

Webustam.net.tr içerikleri Creative Commons Belgesi koruması altındadır.

Genel kültür bilgisi, bir toplumun ortak değerlerini, inançlarını, geleneklerini, yasalarını, tarihini, dillerini, kültürünü ve diğer toplumsal özelliklerini içerir. Çoğu durumda, genel kültür bilgisi, herhangi bir ülkenin milli kültürünü de içerir. Örneğin, Türkler, Türk kültürünü bilirler; Amerikalılar, Amerikan kültürünü bilirler.

Genel kültür bilgisinin amacı, toplumun ortak değerlerini, inançlarını, geleneklerini, yasalarını, tarihini, dillerini, kültürünü ve diğer toplumsal özelliklerini öğrenmektir. Bu amaçla, genel kültür bilgisi, ülkenin tüm bölgelerinde yaşayan insanların yaşam biçimlerini, kültürlerini, dillerini ve diğer özelliklerini içerir. Genel kültür bilgisi, ülkenin tüm bölgelerindeki insanların ortak yönlerini ve farklılıklarını ortaya koyar.

Genel kültür bilgisi, ülkenin tarihi ile ilgili bilgileri içerir. Tarih, bir ülkenin geçmişte yaşadığı olayları anlatır.

Geniş bilgi edinme, insanın kendini geliştirmesi ve bilgi birikimini artırmak için yaptığı çabalardır. İnsanlar geniş bilgi edinmek için kendilerini sürekli geliştirmelidirler. Bunun için her türlü kaynağa ulaşmaya çalışmalıdırlar. İnsanlar geniş bilgi edinmek amacıyla kitap okumalı, dergi ve gazeteler okumalı, internette araştırmalar yapmalıdır. Geniş bilgi edinmenin yanında, bilgi birikimini artırmak için de çalışmalıdır. İnsanlar, kendilerini geliştirmek ve bilgi birikimini artırmak için her türlü kaynağa ulaşmalıdırlar. Bunlar; kitaplar, dergi ve gazeteler, internet, bilimsel toplantılar ve konferanslar, seminerler, kurslar, çalıştaylar, panel ve forumlar, bilimsel araştırmalar, ödevlerdir.

İş hayatında başarılı olmak istiyorsanız, geniş bilgi edinmenin önemini bilmelisiniz. Bu konuda uzman kişilerle iletişime geçebilir, yazılı kaynaklardan yararlanabilirsiniz.

Bu bölümde aşağıdaki tüm lisansın bir özeti yer almaktadır.

Şunları yapmakta özgürsünüz:

Paylaşma—Bu eseri her boyut ve formatta paylaşabilir — kopyalayabilir ve çoğaltabilirsiniz,

Yayım tarihi
wiki olarak sınıflandırılmış

Yorum Gönderin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir